Yritysleasing sopii ennakoitavia kuluja kaipaavalle yrittäjälle. Aina ostohinnaltaan kallein automalli ei ole kallis leasingilla.
Auton ostaminen yrityksen taseeseen on harvoin tarkoituksenmukaista, etenkään siinä tapauksessa, että ajoneuvo on uusi ja ajomäärät sillä ovat maltillisia,
Leasing mielletään yleensä suurten yritysten vaihtoehdoksi, mutta myös yksinyrittäjä voi saada kilpailukykyisesti hinnoitellun leasingauton.
Yksi suurimpia leasingia puoltavia seikkoja on se, että autosta maksetaan ennalta sovittua kiinteää kuukausihintaa, ja autovuokran lisäksi palvelupakettiin on mahdollista liittää tyypillisesti huolto- ja korjauspalvelut. Autoilun kulut ovat näin ollen tarkasti etukäteen ennakoitavissa, kun myöskään auton jälleenmyyntiarvosta ei tarvitse huolehtia, sillä auton arvonalenema on laskettu sisään auton kuukausihintaan.
Leasingauton vuokraan vaikuttaa paljon se, kuinka paljon autolla haluaa sopimuskauden aikana ajaa. Myös leasingyrityksen arvio siitä, kuinka hyvin kyseinen automalli pitää arvonsa, vaikuttaa paljon asiakkaalta pyydettävään kuukausihintaan. Mikäli auto pitää arvonsa suhteellisen hyvin, myös kuukausihinta voi olla kilpailukykyinen.
Leasingyritykset tekevät monesti sopimuksia suuresta määrästä tietynmallisia autoja, jolloin yksittäinen asiakaskin pääsee hyötymään niin sanotusti tukkuostajan hinnoista.
Koska leasingauton vuokrahinta perustuu suuresti siihen, kuinka hyvin auto pitää arvonsa, monet premium-automerkit voivat olla suhteellisesti varsin kilpailukykyisesti hinnoiteltuja leasingsopimuksella hankittaessa.
Vaikka leasingilla voi käytännössä hankkia minkä tahansa auton, valinnassa kannattaa suosia malleja ja varustetasoja, joita myydään muutenkin paljon.
Leasingautoa hankkiessa markkinoita ja autotarjontaa kannattaa myös pyrkiä seuraamaan hieman pidemmän aikaa. Monilla leasingyrityksillä on tasaisin väliajoin kampanjahintaisia tuotteita yksittäisistä eristä tiettyjä automalleja.
Leasingauton sopimuskauden pituuden ja ajokilometrimäärän vaikutusta kuukausihintaan kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti.
Esimerkiksi vuosittaisen ajokilometrimäärän nostaminen 15 000 kilometristä 20 000 kilometriin saattaa vaikuttaa kuukausihintaan vain muutaman kymmenen euroa. Vastaavasti ero kahden ja kolmen vuoden sopimuskauden välillä voi olla pieni, jolloin lisävuotta kannattaa harkita.
Aina mahdollisimman pitkä sopimuskausi ei kuitenkaan tarkoita mahdollisimman edullista sopimusta, sillä pitkissä sopimuksissa leasingyritystenkin tulee laskea hintaan mukaan auton suurempi kuluminen ja esimerkiksi renkaiden mahdollinen uusinta.
Leasingautoon on mahdollista monessa tapauksessa paketoida huoltojen lisäksi myös esimerkiksi vakuutus.
Leasingpalveluun liitettävät vakuutustuotteet ovat monesti hyvinkin kilpailukykyisesti hinnoiteltuja, joten tarjous kannattaa aina vähintään kysyä.
Myös esimerkiksi pakettiautoihin kannattaa kysyä mahdollisuutta lastaustilan yksilölliseen varusteluun.
Kun auto hankitaan puhtaasti yrityksen ajoihin, eikä sillä ajeta yrittäjän henkilökohtaisia ajoja, leasingvuokrasta ja kaikista autoon liittyvistä kuluista saa vähentää arvonlisäveron osuuden, olettaen että yritys on arvonlisäverovelvollinen.
Ajot tulee pystyä todentamaan jälkikäteen ajopäiväkirjalla. Mikäli autolla ajetaan sekaisin työ- ja henkilökohtaisia ajoja, auton katsotaan olevan yrittäjälle työsuhdeauto, josta maksetaan autoetua.
Erilaisia leasingtuotteita löytyy nykyään lähestulkoon kaikilta suuremmilta autoliikkeiltä. Leasingia tarjotaan henkilöautojen lisäksi esimerkiksi pakettiautoihin, ja autoja voi hankkia samalla sopimuksella yleensä yhden tai useamman.
Leasingyritysten hinnastoista saa yleensä muutaman hintaesimerkin, mutta tarkat tarjoukset kannattaa pyytää useammalta palveluntarjoajalta.
Helpoiten yritysleasingin kilpailuttaminen käy Autotalli.comin leasingkilpailutuksella, jossa autohankinnasta saa useamman tarjouksen yhdellä kertaa.