Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Volvolta uusia Long Range -lataushybridejä – uusi akusto kasvattaa toimintamatkaa jopa 90 kilometriin

Volvo kertoo uudistavansa 60- ja 90-sarjan lataushybridien voimansiirron aiempaa suuremmalla ajoakulla sekä tehokkaammalla moottorilla.
Volvolta uusia Long Range -lataushybridejä – uusi akusto kasvattaa toimintamatkaa jopa 90 kilometriin

Volvon lataushybridit ovat olleet jo vuosien ajan suomalaistenkin premium-autoilijoiden suosiossa. Nykyisten 60- ja 90-sarjojen (S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90 mallit) hybridivoimansiirron kerrotaan päivittyvän uuteen aikakauteen, ja sähköisen toimintamatkan kasvavan parhaimmillaan jopa 90 kilometriin täydellä akulla.

Long Range -lisänimen saavat T6- ja T8-hybridit tulevat pitämään sisällään nykyisen 11,6 kWh:n ajoakun sijaan 18,8 kWh:n akkua. Samalla nelivetoisten mallien uusi takasähkömoottori välittää takapyörille 65 prosenttia nykyistä enemmän tehoa, minkä kerrotaan parantavan paitsi auton suorituskykyä myös ajettavuutta sekä neliveto-ominaisuuksia esimerkiksi hitaissa nopeuksissa liukkaalla tai hinattaessa. 

Mielenkiintoinen lisä on myös Volvon täyssähkömalleista tuttu yhden polkimen ajo, jossa jarrupolkimeen ei ole tarvetta koskea kuin yllättävissä tilanteissa. Sama ominaisuus tuodaan nyt myös XC60-, S90- ja V90 Long Range -lataushybrideihin. 

Uusissa Long Range T6 AWD -malleissa auton kokonaisteho on 350 hevosvoimaa, tehokkaammassa Long Range High Performance T8 AWD -malleissa peräti 455 hevosvoimaa.

Volvon tutkimuksen mukaan merkin lataushybrideillä ajetaan tällä hetkellä noin puolet ajasta sähköllä. Uusien aiempaa suurempien akkujen uskotaan kasvattavan sähköajon osuutta entisestään.

Volvo on kertonut tavoitteekseen valmistaa vain täyssähköautoja vuoteen 2030 mennessä. Lataushybridit valmistaja näkeekin luontevana välietappina matkalla kohti täyssähköautoja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin