Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Sähköauto talveksi? Katso valintamme Suomen talviolosuhteisiin.

Vaikka polttomoottoriautoilla on ajettu Suomessa jo vuosikymmenien ajan, sähköautot ovat monille uudempi tuttavuus. Siksi niiden toimivuus talviolosuhteissa voi herättää kysymyksiä.
Sähköauto talveksi? Katso valintamme Suomen talviolosuhteisiin.

Sähköautojen suorituskyky ja todellinen toimintamatka Suomen kylminä ja lumisina talvikuukausina saattavat aiheuttaa epävarmuutta auton ostajissa. On totta, että sähköautojen kulutus kasvaa lämpötilan painuessa miinusasteille ja siten toimintamatkakin lyhenee. Kovilla pakkasilla toimintamatka voi jopa puolittua verrattuna kesäolosuhteisiin, mikä kannattaa huomioida erityisesti pidempiä matkoja suunnitellessa.

Sähköauton ilmoitettu WLTP-toimintamatka antaa osviittaa ja auttaa vertailemaan eri automerkkejä toisiinsa. Se ei kuitenkaan välttämättä kerro auton todellista toimintamatkaa, varsinkaan talviolosuhteissa.

Toimintamatkan lisäksi monet muut tekijät vaikuttavat auton hyvyyteen tai huonouteen talviolosuhteissa. Esimerkiksi lämmitysjärjestelmän tehokkuus, ajovalot sekä toimivuus lumisilla ja jäisillä teillä ovat ratkaisevia auton turvallisuuden ja ajomukavuuden kannalta.

Sähköautovalintamme Suomen talviolosuhteisiin

Jotta löytäisit hyvän talviauton sähköautojen valikoimasta, kokosimme muutaman vaihtoehdon Suomen talveen sopivista sähköautoista:

Porsche Macan 4

Porsche vaihtoi pienemmän katumaasturinsa täyssähköiseksi. Jos auton voimansiirto ja ohjaus ovat yhtään merkin perinteiden tasalla, on Porsche Macan 4 varmasti todella miellyttävä ajaa talvella. Tuoreinta ja kehittyneintä sähköautotekniikkaa mitä markkinoilla on.

Katso Porsche Macan käytetyt sähköautot ja uudet sähköautot.

Tesla Model 3 ja Tesla Model Y

Teslan halvimmat mallit ovat yleisesti hintaansa nähden hyviä hankintoja. Ne toimivat energiatehokkaasti myös kylmällä kelillä. Käyttö on Supercharger-verkoston, navigaattoriin sisäänrakennetun akun esilämmityksen ja hyvin toimivan sekä monipuolisen mobiilisovelluksen ansiosta helppoa. Autojen toimintamatkaennuste on ensiluokkainen kelillä kuin kelillä. Herkästi jäätyvät ovenkahvat ja karmittomat ikkunat voivat tosin joskus aiheuttaa päänvaivaa. Ratinlämmitin ja kaikkien istuinten lämmittimet tulevat vakiona.

Katso Tesla Model 3 vaihtoautot ja Tesla Model Y vaihtoautot.

Mercedes-Benz EQA

Mercedeksen pienellä sähköautolla on jo jonkin verran ikää, mutta se on osoittautunut huonoissakin talvikeleissä todella vakaaksi menijäksi ja väkeväksi suorittajaksi. Uusi versio on juuri tullut kauppoihin, joten vanhaa mallia voi saada vielä hyvään hintaan.

Katso Mercedes-Benz EQA vaihtoautot ja uudet autot.

BMW i5

Kuva: BMW i5. Autotalli.com / Wetteri

Äärimmäisen mukava ja hiljainen auto, oli sitten alla miten karmeaa jääpolannetta tahansa. Malli on ihastuttanut koeajoissa ja voitti Tekniikan Maailman Talviauto 2024 -vertailun. Hallittavuudeltaan erinomainen, lämpenee ja lataa nopeasti ja akun esilämmitys on helposti käynnistettävissä. BMW i5 on saatavilla nelivetona ja farmarikorilla ja varustevaihtoehtoja on niin pitkälle kuin kukkaro kestää.

Katso BMW i5 vaihtoautot ja uudet autot.

Mini Countryman Cooper SE

BMW iX1:seen pohjautuva nelivetoinen, perheauton tiloilla varustettu kulmikas katumaasturi tarjoaa asiallisen ajettavuuden ja mukavan alustan. Samalla vaivalla ja rahalla saa myös sen BMW iX1:n, joka on talviolosuhteisiin aivan yhtä hyvä.

Katso Mini Countryman käytetyt sähköautot ja uudet sähköautot.

Peugeot E-3008

Stellantis on ottanut opikseen aiemmasta hölmöilystä täyssähköautojensa tekniikan osalta ja varustanut sen isommalla akulla ja ilmalämpöpumpulla. Myös akun esilämmitys on to-do -listalla, jonka jälkeen Peugeotia voi kutsua niin ikään ihan hyväksi talviautoksi.

Katso Peugeot E-3008 vaihtoautot ja uudet autot.

Polestar 2


Kuva: Polestar 2. Autotalli.com / Etelä-Suomen Autotalo

Volvon turvallisuusteknologia yhdistettynä vankkaan ajettavuuteen on voittava yhdistelmä. Polestar 2 on hyväkäytöksinen auto, jonka ohjauksesta löytyy liukkaalla mukavasti tuntoa. Toimintamatkaa piisaa oikein hyvin myös kylmällä ja varsinkin takavetoinen versio kuljettaa pitkälle ja lataa nopeasti.

Katso Polestar 2 vaihtoautot ja uudet autot.

Mercedes-Benz G 580 EQ

Maailman kyvykkäin sähköauto ei esittelyjä kaipaa. Neljä sähkömoottoria, huimat huonon kelin ominaisuudet, klassikkoauton ulkonäkö, riittävän iso akku isosta kulutuksesta huolimatta. Auton koeajoon voit tutustua täällä.

Katso Mercedes-Benz G uudet sähköautot.

Katso kaikki Autotalli.comissa myynnissä olevat sähköautot. Upouutena ja ajamattomana saatavilla olevat sähköautot löydät tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin