Pistokehybridien kasvava osuus etenkin työsuhdeautoilijoiden keskuudessa on herättänyt laajalti epäluuloja siitä, ladataanko autoja lainkaan vai ostetaanko ne vain pienemmän verotusarvon vuoksi ja ajetaan pelkällä polttoaineella firman piikkiin.
Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan epäilykset ovat turhia, sillä työsuhdekäytössä olevista pistokehybrideistä 80 prosenttia on käyttöetuautoja, jolloin työnantaja ei maksa työntekijälle polttoaineita. Tällöin edullisella sähköllä kulkeminen on auton käyttäjälle houkuttelevin vaihtoehto.
Autoalan tiedotuskeskuksen tietojen mukaan tutkimusten perusteella lataushybrideillä ajetaan noin puolen kilometreistä sähköenergialla. Monet yritykset seuraavatkin säännöllisesti työsuhdeautojensa energiankulutusta ja ohjaavat työsuhdeauton käyttäjiä autojen aktiiviseen lataamiseen.
Autoalan toiveena olisi, että työnantajien työntekijöilleen tarjoamien latauspisteiden verokohtelu selkeytyisi siten, että kotilatauspisteen hankinta sisällytettäisiin työsuhdeauton luontoisetuarvoon samoin kuin muutkin autoon hankittavat varusteet ja tarvikkeet.
Suurimmaksi auton lataamisen esteeksi onkin noussut latausmahdollisuuden puuttuminen kotoa, jolloin pistokehybridistä ei saada täyttä hyötyä irti, vaikka työnantaja tarjoaisikin toimipisteessään latausmahdollisuuden. Omakotitaloasujalle kiinteän kotilatauspisteen hankintakustannukset ovat asennustöineen keskimäärin 1000-4000 euroa, mutta kadunvarsipaikoilla tai taloyhtiöiden pysäköintipaikoilla latausmahdollisuutta harvoin on.
AUTOTALLI.COM
Katso kaikki uudet hybridiautot
Katso kaikki hybridi vaihtoautot