Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Nämä ovat Suomen suosituimmat autonvärit

Suomen teillä liikkuu eniten harmaita henkilöautoja. Harmaiden autojen osuus henkilöautokannasta on lähes 21 prosenttia. Harmaa väri on ollut muutaman vuoden ykköspaikalla punaisen värin pitkän valtakauden jälkeen. Punaisia autoja on tällä hetkellä liikenteessä olevista henkilöautoista lähes 19 prosenttia.
Nämä ovat Suomen suosituimmat autonvärit

Vuoden 2013 kesäkuun loppuun mennessä ensirekisteröitiin eniten valkoisia henkilöautoja, käy ilmi Liikenteen turvallisuusviraston Trafin tilastoista. Vielä viime vuonna suosituin väri oli harmaa. Vuonna 2007 valkoisia autoja oli ensirekisteröidyistä henkilöautoista vain noin 3 prosenttia, kun nyt osuus oli jo yli 19 prosenttia. Pääkuvassa uusi Volkswagen Golf Variant.

Naisilla punainen uusi ykkönen, miehillä harmaa yhä selvästi suosituin

Naisten käyttöön ensirekisteröityjen autojen suosikkiväri on myös vaihtunut. Kärkipaikalla on nyt punainen pitkäaikaisen ykkösen harmaan jäädessä täpärästi kakkoseksi. Kolmanneksi suosituin väri naisten autoissa on valkoinen, neljäntenä tulee musta.


Punainen väri on naisten suosikki (kuvassa uusi Mercedes-Benz CLA).

Miesten ensirekisteröimien autojen selvästi suosituin väri on harmaa. Toisena tulee valkoinen. Kolmantena on ruskea/beige ja neljäntenä lähes yhtä suosittu musta.

Ruskeat ja beiget autot kasvattaneet pikkuhiljaa suosiotaan

Valkoisia autoja on ensirekisteröinneistä 19,4 prosenttia. Toiseksi suosituimpia autoja ovat harmaat: niiden osuus on 18,6 prosenttia. Jos mukaan lasketaan myös hopeanväriset autot, on niiden yhteenlaskettu osuus ensirekisteröinneistä 27,3 prosenttia.

Mustia henkilöautoja oli viime vuonna ensirekisteröidyistä autoista 15,2 prosenttia. Seuraavaksi suosituimmat värit ovat punainen, ruskea/beige ja sininen. Ruskea ja beige ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Ensirekisteröidyistä autoista niiden osuus on kasvanut vuoden 2007 vajaasta 9 prosentista yli 12 prosenttiin.


Vihreä ei ainakaan vielää löydy suosituimpien värien listalta, mutta ehkä vuoden alun uutuusmalli Skoda Rapid Spaceback nostaa värin haluttavuutta.

Harmaasävyisiä autoja eniten liikenteessä

Henkilöautoja on liikenteessä Trafin tilaston mukaan noin 3 miljoonaa. Harmaita autoja näistä on noin 555 000 kpl. Jos mukaan lasketaan myös hopeanväriset autot, on tämän sävyisiä autoja liikkeellä yhteensä 740 500 kpl. Punaisia autoja on henkilöautokannasta noin 467 000 kpl ja sinisiä noin 426 000 kpl. Mustien autojen osuus on kasvanut noin 295 800 autoon.

Koko 2000-luvun ajan harmaiden, hopeanväristen ja mustien henkilöautojen osuus ajoneuvokannasta on kasvanut selkeimmin. Punaisten autojen osuus on vähentynyt vuodesta 2006 lähtien.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin