Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: DS 7 Plug-in Hybrid – Nelivetoinen luksusmaasturi

Koeajossamme on identiteettikriisiä poteva tehokas nelivetoinen DS 7 E-Tense 360 4x4 Plug-in Hybrid.
Koeajo: DS 7 Plug-in Hybrid – Nelivetoinen luksusmaasturi

DS Automobiles yrittää ratkoa ranskalaisen luksusmaailman reseptiä autoalalla. Sen katumaasturipuolen kallein malli on DS 7, vaikka nykyään mallistosta löytyy oikeampana lippulaivana perinteinen pitkä porrasperä DS 9.

Auton digitaalimittariston grafiikoiden perusajatus ei pääse pakoon sisarmerkeistä esimerkiksi Peugeotin toteutusta, vaikka eroja toki on.

Tietoviihdejärjestelmä on harmittavan sekava, vaikka tilannetta saa helpotettua muokkaamalla sen päänäkymän omien tarpeidensa mukaiseksi.

Persoonallinen ratkaisu on myös ikkunannostimien kytkimien sijoittaminen keskikonsoliin. Tämä vaatii hieman totuttelua, mutta on vaikea keksiä, miksi se olisi totuttua huonompi ratkaisu.

Auton suurimmat vahvuudet lienevät koeajoauton Opera Business -varustelun sisätilojen materiaaleissa ja pinnoissa. Ohjaamon muotoilusta pitävälle nämä saattavat olla jopa ostoperuste.

Kuvissa näkyvä sisätilojen Gris Perle -väriteema on uusi ja siihen kuuluva nappanahkaverhoilu erottuu kyllä naapurin autosta. Istuimien verhoilu on melkoinen taidonnäyte kaikkine yksityiskohtineen.

Mukava etuistuin tarjoaa varsin hyvän ajoasennon ja pitkää matkaa voi taltuttaa hierontatoimintoa hyödyntämällä. Ohjauspyörän pituussäädössä voisi tosin olla enemmänkin pelivaraa.

Auto on tilava ja takanakin jalkatilaa suorastaan runsaasti. Vaalea verhoilu ja panoraamalasikatto vain vahvistavat tätä avaruuden tunnetta.

Tavaratilaa riittää lataushybridille mukavasti yli 550 litran verran. Sen muotokin on varsin käyttökelpoinen ja tilaa saa luonnollisesti laajennettua takaistuimet kaatamalla (suhteessa 40:60).

360 4x4

Auton mallinimi ei tarkoita kokonaista pyörähdystä, vaan viittaa huipputehoihin hevosvoimina. Niitä on siten vähintäänkin riittävästi jopa tämänkokoisen, ja -painoisen, auton liikutteluun.

Polttomoottori pyörittää eturenkaita, joten auto on nelivetoinen vain sähköä hyödynnettäessä. Tyhjällä akulla ei siis nelivetoisena edetä, mutta auto toki pitää akussa sen verran varausta, että sähkömoottori voi avittaa aina tarpeen tullen.

Monesta muusta lataushybridistä poiketen DS 7 on kuitenkin nelivetoinen pelkällä sähkölläkin liikuttaessa. Molemmilta akseleilta löytyy siis sähkömoottori.

Näin sähkölläkin liikuttaessa on mukavasti potkua ja pelkällä sähköllä onkin mahdollista ajaa aina 190 kilometrin tuntinopeuteen asti – siis teoriassa, sillä kotimaan nopeusrajoitukset eivät sallineet meille tämän kokeilemista.

Parhaimmillaan sähköllä

Pääsimme kotimaan koeajollakin noin 40 kilometriä sähköllä nollakelissä.

Se on hyvä lukema siihen nähden, että ulkomaan koeajolla auto arveli vastaavia lukemia lämpimässä ja pelkäsimme tämän johtavan erittäin lyhyeen sähköiseen toimintamatkaan talvella.

Kesäsäillä WLTP-mittauksen mukainen yli 50 kilometrin sähköinen toimintamatka pitäisi olla saavutettavissa. Tämänkaltaisen toimintamatkan voisi kuvitella riittävän monille.

Esimerkiksi Mercedes-Benz ja Volvo ovat kuitenkin venyttäneet premium-luokan lataushybridien sähköiset toimintamatkat jo 100 kilometrin tuntumaan. Toisaalta yhtään ylimääräistä akkua ei kannata raahata mukana, joten asia kannatta suhteuttaa omiin ajoihin.

Ja juuri sähköllä liikuttaessa DS 7 on parhaimmillaan. Valitettavasti kylmässä säässä se tuntui käynnistelevän polttomoottoria säännöllisen epäsäännöllisesti ennen akun tyhjenemistäkin.

Eivätkä moottorin neljä sylinteriä tällöin aivan vastaa soinniltaan auton ulkonäön ja hinnan asettamia odotuksia ylellisestä seesteisyydestä.

Ranskalaismerkkien 1,6-litrainen nelisylinterinen turbomoottori on varsin pihi akun tyhjettyä. Koeajossamme auto hörppäsi keskimäärin noin 7 litra 100 kilometriä kohden tyhjällä akulla ajettaessa.

Toki lyhyitä matkoja pakkasessa tekemällä kulutuksen saa helposti nousemaan kymmenen litran luokkaan – kuten melkein millä tahansa autolla.

Mukavuutta luvaten

Eivätkä äänimaailman haasteet jää pelkästään polttomoottorin pörinään. Koeajoauton alla pyörineet valtavat nastarenkaat (245/35 R21) ropisevat ja rapisevat ohjaamoon – tähän ei riitä hyväkään äänieristys.

DS 7 ei ole meluisa. Tämä koeajoyksilö ei kuitenkaan ole sillä tavalla hiljainen kuin odottaisi.

Valtavien vanteiden takia auto ei pysty esittämään myöskään sellaista mukavuutta, kuin tällä jousituksella pitäisi olla mahdollista saavuttaa.

Autohan on varustettu DS Scan -aktiivijousituksella, joka lukee tien pintaa kameran avulla alustan säätämiseksi jo ennen töyssyä. Tuo ominaisuus ei tosin ole käytössä kuin Mukavuus-ajotilassa ja valoisalla.

Monissa tilanteissa, kuten hidastetöyssyjen ylittämisessä, jousitus esittää mukavan puolensa, mutta toisinaan terävät tärähdykset tunkevat ohjaamoon matalaprofiilisten kumisuikaleiden läpi.

Lisäksi sporttisin DS 7 makaa 15 millimetriä muita lähempänä tien pintaa. Se on hyvä ratkaisu lähinnä ulkonäön kannalta.

Identiteettikriisi

Tämä mallinsa tehokkain DS 7 E-Tense 360 4x4 Plug-in Hybrid ei tiedä, mitä se haluaisi olla.

Mukavuutta varten suunniteltuun jousitukseen yhdistetään mahdollisimman sporttiset renkaat ja valtava vannekoko – autoa mainostetaan suorituskyvyllä. Lopputuloksena on kömpelö kompromissi.

Mukavuutta arvostavan, mutta nelivetoa kaipaavan, kannattanee katsella Suomessa myydyimmäksi odotettavan E-Tense 4x4 300 -mallin pariin.

Tietenkin motkotamme pienistä asioista, mutta yli 80 000 euroa maksavan auton tapauksessa näin on syytä toimia. Kyllähän tämänkaltaisesta autosta nauttii pääosin hymysuin, jos siihen on varaa.

BMW X5 tai Mercedes-Benz GLE ei lataushybridinä vielä aivan tällä hinnalla irtoa ja sekin saattaa ohjata asiakkaita DS:n suuntaan. Siksi mielenkiintoista kilpailua saattaakin tarjota esimerkiksi Audi Q8 e-tron -sähköauto.

Naapuri lienee kateellisempi Audin rinkuloista, mutta miten olisi vaikkapa sisätilojen laita, mikäli molemmat riisuttaisiin brändileimoistaan?

DS 7 E-Tense 360 4x4 Plug-in Hybrid Opera Business

Hinta: 78 596 € (koeajoauto 80 147 €)

Tehdastakuu: 3 vuotta / 100 000 km

Akkutakuu: 8 vuotta / 160 000 km

Tekniikka:

Moottori: nelisylinterinen turboahdettu rivimoottori, bensiini, lataushybridi

Iskutilavuus: 1598 cm3

Teho: 147 kW / 200 hv @ 6000 r/min

Vääntömomentti: 300 Nm @ 3000 r/min

Kulutus (WLTP): 1,8 l / 100 km

Co2-päästöt (WLTP): 40 g / km

Voimansiirto: neliveto, 8-vaihteinen automaattivaihteisto

Sähkötekniikka:

Sähkömoottorin teho: 81 kW / 110 hv edessä ja 83 kW / 113 hv takana

Sähkömoottorin vääntömomentti: 320 Nm edessä ja 166 Nm takana
Hybridijärjestelmän yhteisteho: 265 kW / 360 hv

Hybridijärjestelmän vääntömomentti: 520 Nm

Akku:

Akkutyyppi: litiumioni

Kapasiteetti: 14,2 kWh

Toimintamatka sähköllä (WLTP-yhdistetty): 57 km

Latauspistoke: Type 2 / CCS

Latausnopeus 0-100% AC (1x32A), 7,4 kW (max): n. 2 h

Suorituskyky:

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,6 s

Huippunopeus: 235 km/h (190 km/h sähköllä ajettaessa)

Mitat:

Pituus: 4593 mm

Leveys: 1891 mm

Korkeus: 1625 mm

Akseliväli: 2738 mm

Tavaratila: 555 – 1 752 litraa

Koeajoauton rengaskoko: 245/35 R21

Polttoainesäiliön tilavuus: 43 l

Omamassa: 1885 kg

Vetopaino jarruitta/jarruin: 0 kg / 0 kg

DS 7 uudet autot
DS 7 vaihtoautot

DS - YLEISIMMÄT MALLIT


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin