Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Käytettyjä sähkö- ja kaasuautoja tuodaan Suomeen nyt ennätystahtiin

Suomeen käytettynä tuoduista henkilöautoista yhä useampi kulkee vaihtoehtoisilla käyttövoimilla, eli sähköllä, kaasulla tai korkeaseosetanolilla.
Käytettyjä sähkö- ja kaasuautoja tuodaan Suomeen nyt ennätystahtiin

Suomeen tuodaan vuosittain ulkomailta käytettynä noin 40 000 henkilöautoa. Kun luvun suhteuttaa noin 110 000 vuosittain uutena myytävään henkilöautoon, käytettyjen tuontiautojen merkitys autokannan uudistumiselle on merkittävä. 

Vaikka valtaosa tuontiautoista on perinteisiä diesel- ja bensiinikäyttöisiä kulkuneuvoja, vaihtoehtoisten polttoaineiden osuus on vahvassa kasvussa.

Kuluvan vuoden tammi-toukokuussa Suomeen tuotiin yhteensä 2997 henkilöautoa, jotka olivat täyssähköautoja, pistokkeesta ladattavia hybridiautoja, kaasuautoja tai flexfuel-etanoliautoja. Näin ollen niin sanottujen ekoautojen osuus kaikista maahan alkuvuonna tuoduista henkilöautoista oli 17,6 prosenttia. Vuonna 2018 samalla ajanjaksolla vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntäviä autoja tuotiin maahan 1363 kappaletta, joten kasvu on ollut vuodessa 7,6 prosenttiyksikköä.

Täyssähköautoja Suomeen on tuotu käytettynä alkuvuoden aikana 143 kappaletta, pistokkeesta ladattavia hybridiautoja 2142 kappaletta, kaasukäyttöisiä bensiiniautoja 506 kappaletta ja flexfuel-etanoliautoja 142 kappaletta.

Maahantuoduissa täyssähköautoissa etenkin Teslan automallit erottuvat alkuvuoden osalta. Merkin autoja tuotiin tammi-toukokuussa maahan yhteensä 83 kappaletta. Volkswagenin täyssähköautoja tuotiin 15 kappaletta, Nissaneita 14 kappaletta ja BMW:tä 12 kappaletta ja Hyundaita 6 kappaletta.

Pistokkeesta ladattavien bensiinihybridien ylivoimaisesti suosituin maahan alkuvuodesta tuotu merkki on Mitsubishi 677 kappaleella, mutta myös saksalaisten automerkkien kohdalla veto oli kovaa.

Kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin