S60/V60:n muotoilu on linjakasta. Keula on matala ja coupemainen sivuprofiili itse asiassa viistoperäinen. Kokonaisuudesta ei kuitenkaan ole tehty tyylipuhdasta. Erityisesti ajovalojen muotoilu ja maskin ja ajovalojen väliin ahdetut pikkuvalot herättävät ristiriitaisia tunteita.
Kori ja sisätilat
S60/V60 on ulkomitoiltaan suunnilleen saksalaiskilpailijoidensa luokkaa eli pienempi kuin moni halvemmista kilpailijoista. Auton leveys on kuitenkin luokkansa suurimpia ja leveys näkyy myös sisätiloissa. Takaistuintilaa on enemmän kuin edeltäjässä, mutta juhlaan ei ole aihetta. Niin polvitilat kuin pääntila ovat niukahkot. Myös oviaukko on melko ahdas. Takaistuin on reunapaikkojen osalta hyvin muotoiltu, vaikkakin matala.
Edessä tilaa on hyvin ja etuistuimet ovat erinomaiset, itse asiassa paremmat kuin isompien Volvojen nykymalleissa. Istuimet ovat reilusti mitoitetut ja sopivasti pehmustetut. Istuma-asento on melko matala. Ristiseläntuen säätöpyörä on ahtaassa raossa.
Tavaratilalla ei ole arvioitu olevan ostajille paljon merkitystä. Niin luukku kuin itse tilakin ovat kovin pienet. Litratilavuus jää lähes Golf-luokan tasolle. Edeltäjässä tilaa oli enemmän ja saranointikaan ei vienyt niin paljon tilaa kuin uudessa mallissa. Laajennettuna selkänojat jäävät tavaratilan pohjaa korkeammalle. Tavaratilan pohjan alla ei ole kovin paljon lisätilaa eikä varapyörää saa mukaan. Toisaalta lisätavaratilaa kaipaava valitseekin todennäköisemmin juuri farmarimallisen V60:n.
Moottori ja suorituskyky
Bensiinimoottorivaihtoehtoja on neljä: T3 (150hv), T4 (180hv), T5 (240hv) ja T6 (304hv). T3 ja T4 ovat 1.6 litraisia nelisylinterisiä turbomoottoreita, joiden yhteyteen voi valita joko kuusivaihteisen manuaalin tai kuusivaihteisen Powershift-automaattivaihteiston. T5:n voimanlähde on 2.0 litrainen nelisylinterinen turbomoottori, jonka yhteyteen voi valita edellämainitut vaihteistot. Tehokkaimman T6:n nokalla on 3.0 litrainen twinscroll turboahdettu kuusisylinterinen rivimoottori. Vaihteistona T6:ssa on kuusivaihteinen geartronic sport-asetuksella. Tehokkaimman moottorin yhteyteen on tarjolla myös AWD neliveto.
Dieselmoottoreita on myös tarjolla neljä: D2 (115hv), D3 (136hv), D4 (163hv) ja D5 (215hv). D2 pitää sisällään 1.6 litraisen turbodieselin ja kuusivaihteisen manuaalivaihteiston. Seuraavana vuorossa on D3, jonka voimanlähde on 2.0 litrainen viisisylinterinen turbodiesel. D3:n vaihteistoksi voi valita joko kuusivaihteisen manuaalin tai kuusivaihteisen geartronic-automaatin. D4:n voimanlähde ja vaihteistovalikoima on sama kuin D3:ssa, mutta moottorista on puristettu enemmän tehoa ja vääntöä. D5:n voimanlähde on kaksoisturboahdettu 2.4 litrainen viisisylinterinen. Moottorin yhteyteen on tarjolla muista dieseleistä poiketen myös AWD neliveto.
D3 antoi positiivisen vaikutelman. 350 Nm vääntö takaa hyvän suorituskyvyn ja moottorin ääni on selvästi miellyttävämpi kuin Volvon aikaisemmissa viitosdieseleissä. Voimalinjan ongelmana on kuitenkin hidas reagointi pieniltä kierroksilta kiihdytettäessä. Pääsyyllinen tähän lienee perinteinen 6-vaihteinen automaatti, joka on toiminnaltaan jäänyt jälkeen uudemmista automaattiratkaisuista ja myös kilpailijoiden perinteisistä momentinmuuntimella varustetuista automaateista. Myös ilmoitetut kulutuslukemat ovat korkeammat kuin kilpailijoiden lupaukset saman tehoisille dieseleilleen.
Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus
Varustevaihtoehdot ovat entiseen tapaan perusmalli, Kinetic, Momentum ja Summum. Myös varustelun sisältö noudattelee Volvon muita malleja. Olennaisimpana erona on paljon puhuttu City Safety -järjestelmä. Perusmalliin sisältyy kattavan turvallisuusvarustelun lisäksi myös mm. automaatti-ilmastointi, varashälytin ja radio/CD. Kinetic lisää mukaan mm. alumiinivanteet, nahkaratin radion säätimin, lämmitettävän takaistuimen ja vakionopeussäätimen.
Momentumissa on lisäksi mm. korkeatasoisempi audiojärjestelmä, parkkitutka takana, sadetunnistin sekä aktiiviset xenon-valot. Summumin varusteita ovat mm. 17" pyörät, nahkaverhoilu, sähkötoiminen kuljettajan istuin muistilla sekä sähköisesti taittuvat takaniskatuet. Lisävarustevalikoima on runsas. Noin 2 500 eurolla saa markkinoiden kärkeä edustavan ajoturvallisuuspaketin, jossa on mm. aktiivinen vakionopeussäädin, kuolleen kulman varoitin ja hieman liian äänekäs kaistavahti.
Sisustus on aikaisempia Volvoja laadukkaampi. Muotoilun tyyli on samoilla selkeillä linjoilla. Materiaalit ovat korkeatasoisia, mutta väärillä värivalinnoilla sisustuksesta saa epäyhtenäisen kokonaisuuden. Keskikonsolin nappeja ei ole koon ja sijoittelun puolesta suunniteltu aivan pelkästään selkeän toimivuuden ehdoilla. Vaihdevipu on totuttua taaempana.
Uudistettu valikkojärjestelmä on selkeä, näyttävä ja suomenkielinen. Radion ja vakionopeussäätimen rattisäätimet on hyvin sijoitettu. Vakionopeussäädin säätyy napeista 5 km/h harppauksin. Todistettavasti tarkan ja karkeamman säädön saa yhdistettyä toimivasti. Nyt osa vakionopeussäätimen ideasta katoaa, kun nopeuden joutuu sovittamaan tarkasti jo ennen laitteen kytkentää eikä hienosäädön mahdollisuutta ole. Säilytyslokerot ovat melko pieniä.
Kilpailuasetelma
V60 on laadukkaasti tehty auto ovien sulkeutumisääntä myöten. Malliston nuorekkaimpaan malliin on onnistuneesti lisätty urheilullisuutta mukavuuden kärsimättä. Selkeimmin parannusta kaivattaisiin kääntöympyrään ja automaattivaihteiston toimintaan. Hinnoittelu on entisillä linjoilla eli hieman saksalaisten alapuolella.
Vertailuun otettiin Audi A4 ja Honda Accord.