Ulkoiselta olemukseltaan faceliftin saaneen auton tunnistaa heti Volkswagenin tämän päivän mallistolle tutusta muotoilusta. Tiguanin ulkomitat ovat pysyneet edeltäjään nähden lähes ennallaan, auton pituus on kuitenkin lyhentynyt millillä 4426 mm:iin. Leveys 1809 mm ja maavara 200 mm ovat samat kuin aiemmin. Varustelutasoina jatkavat tutut Trend & Fun ja Sport & Style. Track & Field korvautui kuitenkin uudella Track & Style -varustelutasolla.
Lisää moottorivaihtoehtoja
Uudistumisen myötä BlueMotion Technology -mallimerkintä tuli myös Tiguaniin. Tiguanin kulutuslukemia pyritään pienentämään mm. Start-Stop-järjestelmän ja jarrutusenergian talteenoton avulla.
Uudeksi moottorivaihtoehdoksi on tarjolla etuvetoisiin Trend & Fun ja Sport & Style
-varusteluversioihin 1.4 TSI 90 kW (122 hv) BlueMotion Technology -moottori, jonka yhdistelmäkulutus on 6.5 l/100 km ja CO2-päästöarvo 152 g/km. Kaksoisahdettu 1.4 TSI on saanut kuusi prosenttia lisää tehoa, teholukemat ovat nyt 118 kW (160 hv), mutta CO2-arvo jää 178:aan g/km (185 g/km). Myös 2.0 TSI -moottoreiden tehot ovat kasvaneet, uudet lukemat ovat 132 kW (180 hv) ja 155 kW (210 hv).
Dieselmoottoreissa tehot ovat pysyneet ennallaan, mutta CO2-arvot ovat pudonneet neljästä yhdeksään prosenttia. Uudeksi TDI-moottoriksi voi valita etuvetoisiin Trend & Fun ja Sport & Style -varusteluversioihin 2.0 TDI 103 kW (140 hv) Blue Motion Technology -moottorin.
Uusia lisävarusteita
Halogeeniajovalojen yhteyteen saatava kaukovaloautomatiikka Light Assist vaihtaa automaattisesti kaukovalot päälle ja pois.
Tiguaniin on tarjolla valojärjestelmä mukautuvalla valonjakaumalla Dynamic Light Assist, joka Tiguanissa tulee yhdessä kaistanpitoavustimen (Lane Assist) kanssa. Tiguanissa Lane Assist järjestelmä voi käyttää sähköistä ohjaustehostinta ja muuttaa auton kulkusuuntaa niin, ettei tahattomia viivojen ylityksiä tapahdu.
Kun autossa on Dynamic Light Assist ja navigaattori, järjestelmä tunnistaa liikennemerkkejä. Kamera tunnistaa esimerkiksi ohituskielto- ja nopeusrajoituskyltit. Navigaattorin sekä monitoiminäytön näytöillä näytetään joko karttamateriaalissa olevaa nopeusrajoitusta tai kyltistä kuvattua rajoitusta.
Park Assist -järjestelmä on uudistunut ja saanut uusia toimintoja. Tienvarsipysäköinti onnistuu nyt väliin, joka on vain auton mitta + 80 cm. Lisäksi pysäköintiruudun etsintänopeus on 40 km/h.
Uutta on myös se, että järjestelmä osaa ruutupysäköinnin 90 asteen kulmassa auton ajosuuntaan nähden. Tilaa tarvitaan leveyssuunnassa 80 cm auton leveyttä enemmän. Tämä mitta vaaditaan, jotta ovista pystyy vielä kulkemaan vaivattomasti ulos ja sisään.
Uutena varusteena Tiguaniin tulee myös XDS. XDS on uusi elektroninen tasauspyörästönlukkotoiminto. Järjestelmä toimii osana elektronista ajonhallintajärjestelmää (ESP) ja on suunniteltu parantamaan pitoa nopeassa kaarreajossa.
Auton lähtöhinta on lähes 34.000 euroa (etuvetoinen 1.4 TSI Trend&Fun), kun kalleimman version lähtöhinta on lähes 53.000 euroa (Sport & Style 2,0 TSI 155 kW/210hv 4Motion DSG-automaatti).
Vertailussa Tiguanin rinnalla Chevrolet Captiva ja Hyundai ix35.