Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Polo 2012

Volkswagenin pikkuauto Polo tuli markkinoille 1975. Vuonna 2009, 10,6 miljoonan valmistetun Polon jälkeen siitä esiteltiin uusi viides sukupolvi.
Autoesittely Volkswagen Polo 2012

Vuoden autoksi vuonna 2010 valittu Polo ei ole koskaan ollut kovinkaan räväkkä ulkomuodoiltaan, mutta nykymallin italialainen autosuunnittelija Walter de’Silva korjasi Polon kurveja sporttisemmiksi. Ensimmäisenä huomiota kiinnittää auton etupuskuri ja sen alareunan sporttinen ”splitteri”. Viirusilmäiset etulamput ja räväkkä etupuskuri luovat varsin menevän vaikutelman.

Keulan särmikkäät muodot jatkuvat ympäri auton ja Poloa voisi kuvailla varsin onnistuneen näköiseksi pikku kiituriksi. Ainoastaan Trendline-varustuksen 14-tuumaiset pölykapselit himmentävät sporttista vaikutelmaa. Tähän autoon kuuluisivat särmikkäät kevytmetallivanteet, joita toki saa lisävarusteena.

Uudistuneet sisätilat

Poloon istahtaessa kaikki ympärillä oleva tuntuu laadukkaalta ja toimivalta. Kojelauta on perinteiseen tapaan muovia, mutta se näyttää asialliselta.

Vaikka kuljettajan istuin ei näytä miltään erikoiselta, löytää siitä mieleisen ajoasennon helposti. Säätöjä löytyy moneen suuntaan riittävästi ja sivuttaistukikin on auton käyttötarkoituksen mukainen. Ainoan miinuksen saa keskikonsolin alaosa, joka kapeassa autossa työntyy aavistuksen liikaa kuljettajan jalkatiloihin ja on tällöin rennon kaasujalan tiellä.

Aikuisille pikkuauton takatilat ovat yksinkertaisesti liian pienet vähän joka suuntaan. Sen sijaan lapset sinne mahtuvat nätisti. 280-litran tavaratila ei ole suuri, mutta se on selkeän muotoinen ja sen alta löytyy vielä tilaa autossa aina mukana kuljetettaville tavaroille. Tarvittaessa tavaratila laajenee takapenkkien käännöllä jopa 952-litraiseksi.

Varustetasot

Varustetasoja on neljä, Trendline, Comfortline, BlueMotion ja Highline. Vakiovarustukseen kuuluu oleellinen ja myös ajonvakautusjärjestelmä kuuluu pienimpienkin moottorien yhteyteen. Ilmastointilaitteen joutuu tosin hankkimaan 70-hevosvoimaisen bensamoottorin kanssa lisävarusteena. Nykyautoissa tutuksi tullut kaukosäätöinen keskuslukitus kuuluu vasta Comfortline-varustukseen.

Kuuden kaiuttimen mp3-levyt soittava radio on vakiona muissa paitsi 70-hevosvoimaisessa perusmallissa. Soitin sisältyy ilmastointilaitteen kanssa Cool & Sound-varustepakettiin, joten pakettia voi suositella perusmallista haaveileville.

Turvallisuus

Esimerkiksi ajonvakausjärjestelmä (ESP) on Polossa vakiovarusteena. ESP on aina päällä ja vain ASR (vetoluistonesto) on poiskytkettävä.

Sekä etu- että takaistuimissa on kolmipisteturvavyöt. Etuistuinten turvavöissä on lisäksi kiristysvoiman rajoittimet. Kuljettajalla ja etumatkustajalla on etuturvatyynyt ja etumatkustajan puoleisen turvatyynyn voi kytkeä pois toiminnasta. Lisäksi edessä on yhdistetyt sivu- ja pääturvatyynyt. Lisävarusteena ovat saatavana ikkunaturvaverhot reunimmaisille takaistuimille. Euro NCAP törmäystestissä Polo sai viisi tähteä.

Moottorit ja hinnat

Polon perusmoottoreina on 70 hevosvoimainen 1,2 litrainen ja 1,4 litrainen 85 hv bensamoottorit. Turbolla varustetuista on tarjolla kaksi eritehoista 1,2-litraista TSI:tä (90hv ja 105hv) ja GTI mallin 180hv 1,4-litrainen TSI. Yhdistetyt kulutuslukemat liikkuvat valmistajan mukaan 4,9-5,9 litran välillä ja CO2-päästöt 113-139g/km välillä.

Dieselmoottorivaihtoehtoina on 1.2-litraisen 75hv BlueMotion TDI:n lisäksi tarjolla 1,6-litrainen ahdettu nelisylinterinen dieselmoottori (90hv).

1.2 litrainen BlueMotion TDI kuluttaa yhdistetyssä ajossa 3,4 litraa/100km. Pienempitehoinen 1,6 litrainen huipputehoa 90 hevosvoimaa ja huippuvääntöä 230 newtonmetriä poikkeuksellisen laajalla 1500–2500 kierroksen alueella.

Vuonna 2012 Polon hinnat alkavat hieman yli 16.000 eurosta. Tällöin auto on 1,2 –litraisella 70 hevosvoimaisella moottorilla varustettu Trendline. DSG-vaihteiston saa halvimmillaan 1,4-litraisen bensamoottorin yheyteen vähän päälle 20.000 eurolla. Dieseleiden hinnat alkavat yli 19.000 eurosta.

Vertailuun otettiin Polon 1.6-litraisen BlueMotion dieselin rinnalle otettiin Peugeotin ja Fordin saman kokoluokan 1.6-litraiset dieselit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin