Ratkaisu on herättänyt jonkin verran ihmettelyä siitä, kenelle auto on tarkoitettu. Monet olisivat nähneet mieluummin perinteisen farmarimallin, jota saadaan vielä odottaa. Useampilapsiselle perheelle oikea valinta on tilavampi Touran ja muut ostajat tulevat toimeen tavallisella Golfilla. Golf Plussan ostajat saattavat löytyä toisaalta perheistä, joilla on esimerkiksi yksi pieni lapsi tai toisaalta eläkeläispariskunnista, jotka arvostavat korkeaa istuma-asentoa ja näkyvyyttä hieman muuta liikennettä korkeammalta.
Golf Plus on tavallista Golfia noin 10 cm korkeampi, muut ulkomitat ovat suunnilleen samat. Niinpä Plussan mittasuhteet ovat kuin suurennetusta Polosta. Yksityiskohdissa näkyvin ero Golfiin ovat erilaiset takavalot. Istuimet on sijoitettu 7,5 cm tavallista korkeammalle ja takaistuintiloissa on joka suuntaan parin sentin eroja Plussan eduksi. Takaistuintilat ovatkin erinomaiset ulkomittoihin verrattuna. Tilat vastaavat isoja autoja leveyttä lukuun ottamatta ja pääntilaa ei pääse pitkäkään matkustaja moittimaan. Korkeussuunnassa tilaa on jopa enemmän kuin Touranissa. Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takana.
Tavaratila ei ole kovinkaan paljon normaalia Golfia suurempi ja se nousee rajoittavaksi tekijäksi lapsiperheelle. Miksi Plussaa ei olisi voinut tehdä esim. 10 cm pidemmäksi, jolloin se sijoittuisi pituudeltaan Golfin ja Touranin puoliväliin. Plussan monikäyttöratkaisut ovat Golfia kehittyneemmät, mutta kovin korkeatasoista VW:n osaaminen tällä alueella ei ole. Touranin tapaisia tukitankoja ei onneksi ole, mutta irto-osilta ei ole vältytty.
Istuinosa ei käänny eteen, mutta pohjasta saa tavallista Golfia tasaisemman. Takaistuimissa on pituussäätö ja selkänojan kallistussäätö. Pituussäädön ansiosta tavaratilaa saa kasvatettua, jos takaistuimen polvitilasta on mahdollista tinkiä. Tavaratilan välipohjan alta löytyy matala säilytyslokero. Takaluukun sisäpuolella sijaitsevan sulkemiskahvan VW on uusissa malleissaan tehnyt näppärästi lähes koko takaluukun levyiseksi.
Näkyvyydestä täytyy antaa moitteita korkean peruskonseptin eduista huolimatta. Keula on täysin näkymättömissä kuljettajan paikalta, etupilarit vievät leveän sektorin näkyvyydestä, takapilarit ovat leveät ja peilitkään eivät ole erityisen hyvät. Takalasinpyyhin on lyhyt, ilmeisesti sama kuin Golfissa korkeammasta lasista huolimatta. Näkyvyyden puutteet ovat valitettavia ajatellen mainittua eläkeläispariskuntaa ostajaryhmänä.
Moottorit ovat samaa tavaraa kuin Golfissa. Hinnat alkaen -malli on 1,4-litrainen ja toinen bensavaihtoehto on koeajettu 1.6 FSI, jonka lisähinta (3200 euroa) on valitettavan kova. Dieselinä ovat tarjolla 1.9 TDI ja vain 1000 euroa kalliimpi 2.0 TDI. Koeajettu 1.6 FSI -suorasuihkutusmoottori tarjoaa pienen kulutuksen, mutta niukahkosti voimaa. Vääntöä ei ole varsinkaan pienillä kierroksilla tarjolla kehuttavasti.
6-vaihteisen laatikon välitykset eivät ole kohtuuttoman pitkiä: 100 km/h nopeudessa kierroksia kuutosella on 3000. Ohituskiihtyvyys on kuitenkin kuutosella olematonta. 1.6 FSI:n tilalla näkisi mieluummin puhdikkaamman 1,8-litraisen ja 5 vaihdetta. Kustannus tuskin olisi 1,6-litraista suorasuihkutusmoottoria korkeampi.
Ajettavuus on perus-Golfin tapaan erinomainen. Alusta on viritetty jämäkäksi, mutta mukavuus on kaikilta osin hyvä. Ajotuntumassa ei ole puutteita sähköisestä ohjaustehostimesta huolimatta. Suuntavakavuus on moitteeton ja kaarteetkin menevät vakaasti ja turhia kallistelematta korkeudesta huolimatta. Kääntöympyrä ei poikkea kokoluokan normaalitasosta ainakaan positiiviseen suuntaan.
Melutaso on Golf-luokan tavanomaista tasoa hieman hiljaisempi. Renkaiden ääni on Plussassakin hallitseva. Moottori on äänekäs tyhjäkäynnillä ja myös kiihdytyksissä moottori tulee kuuluviin, mutta käyntiääni on sivistynyt. Tuulen suhinoita ei kuulu.
Varustelu noudattelee Golfin tasoa. Lisänä Golfiin verrattuna on mm. säädettävä, keskikyynärnojalla varustettu takaistuin, sähkölasit myös takana sekä Comfortline- ja Sportline-malleissa lentokonepöydät takamatkustajille ja tavaralokerot istuinten alla.
Perus-Trendlinessä on mm. 6 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, lämmitettävät sähköpeilit, keskuslukituksen kauko-ohjaus ja perustason ajotietokone. Sen yläpuolella ovat 1300-1500 euron lisähintaan ylellisempi Comfortline ja urheilullisempi Sportline.
Useimmat lisävarusteet ovat erittäin kalliita. Esimerkiksi ilmastointi 870 euroa, sumuvalot 555 euroa, pysäköintitutka 820 euroa ja keskikyynärnoja edessä 335 euroa. Ajonvakautusjärjestelmä maksaa 700 euroa.
Kojelauta on selkeästi erilainen kuin Golfissa. Polo-tyyli on vaihtunut pulleaan keskiosaan ja kromireunusteisiin pyöreisiin tuuletussuuttimiin. Tyyli ei erityisemmin miellytä ainakaan minun silmääni. Säilytyslokeroita on runsaasti. Hallintalaitteet ovat selkeitä. Polkimissa on samat ihmeellisyydet kuin useimmissa muissakin VW-tuotteissa.
Jarru ja kytkin ovat huomattavasti kaasua ylempänä ja kytkin on tarpeettoman pitkäliikkeinen. Vaihteensiirto on täsmällinen. Verhoiluvärejä on ilahduttavan runsaasti, Trendlinessä 5 erilaista, joten perusmustaan tai -harmaaseen ei tarvitse tyytyä.
Golf Plus 1.6 FSI maksaa ilmastoituna 25 320 euroa (v.2005) eli vain 900 euroa vastaavaa Golfia enemmän. Näille lisäeuroille saa hyvän vastineen, mutta valitettavasti lisääntyvä paino heikentää hieman jo muutenkin vaisua suorituskykyä. Dieseleissä puhtia riittää onneksi enemmän.
Kilpailijoista lähinnä samanlainen on Seat Altea, joka on lähes 2000 euroa halvempi. Moottori tosin on heikkotehoisempi, mutta tarjoaa saman suorituskyvyn. Lähinnä Golf Plussaan verrattuna Seatissa joutuu tinkimään jousitusmukavuudesta, mutta vastineeksi saa nuorekkaamman muotoilun.
Vertailussa Seat Altea ja Toyota Auris