Takaistuintilat olivat kuitenkin yhtä niukat kuin Golfissakin ja tavaratila oli kutistunut edeltäjän 550 litrasta 455 litraan. Keulan muotoilu poikkesi selvästi Golfista.
Moottorit olivat aluksi 1,6-2,3 -litraisia, myöhemmin tuli tarjolle myös 1,4-litrainen. 1,8-litraisen sijasta Borassa oli vanha tuttu 2,0-litrainen (115 hv). Varustetasot olivat Suomessa Firstline ja Comfortline. Ensimäisessä oli 15" pyörät ja jälkimmäisessä 16". Comfortlinessa oli vakiona myös sadetunnistin.
Myös Borasta oli Variant-versio, jota ei tuotu Suomeen. Bora Variantin erot Golf Variantiin rajoittuvat keulan ja perän eroavaisuuksiin sekä moottorivalikoimaan. Bora Variantia ei saanut 1,4-litraisena. Sen sijaan tarjolla olivat V5 ja V6.
4motion-nelivetomalli oli esitelty Golfiin kesällä 1998 ja se oli tarjolla Boraan heti alusta. Moottorivaihtoehtona nelivedossa oli V5, 2,8-litrainen V6 (204 hv) sekä TDI:t, Borassa lisäksi ahtamaton 1,8-litrainen. V6 oli uutuus myös Golfissa. Nelivetotekniikka oli sama kuin Audi A3:ssa eli perustui elektroniseen lamellikytkimeen. ESP oli vakiona V6-mallissa.
Muihin malleihin ESP tuli Saksassa vakiovarusteeksi syyskuussa 1999, Suomessa ei koskaan. Syksyllä 1999 vaihtui 1,8-litrainen Golfissakin 2,0-litraiseen sekä 110-hevosvoimainen TDI 115 hevosvoimaiseen pumppusuutindieseliin. Sen PD-lyhenne (Pumpe-Düse) "suomennettiin" PowerDieseliksi. Keväällä 2000 vaihtui 1,6-litrainen moottori hieman taloudellisempaan 16-venttiiliseen (105 hv) manuaalivaihteisessa mallissa. Suomessa vaihdos tapahtui vasta syksyllä.
Volkswagenin 50 vuotta Suomessa -juhlan kunniaksi tarjottiin vuonna 2000 Boraan 1900 markalla juhlapakettia, joka sisälsi metallivärin, radio/CD-soittimen, varashälyttimen, ajotietokoneen, ulkolämpömittarin, keskuslukituksen kauko-ohjauksen ja sähkölasit edessä ja takana. Sama varustelu tunnettiin myöhemmin nimellä Bora X-Class.
Huhtikuussa 2002 varustelua parannettiin: Golf sai sähkölasit edessä ja takana, keskuslukituksen kauko-ohjauksen, ajotietokoneen, murtohälyttimen ja takaistuimen pääntuet. Boraan tuli näiden lisäksi ilmastointi, keskipaikan rullavyö ja metalliväri. Borasta pudotettiin varustetasot pois, auto oli nyt vain Bora. Sen lisäksi tuli vuodelle 2003 tarjolle 150-hevosvoimainen Bora Turbo, jossa oli mm. 15" aluvanteet, urheiluistuimet ja nahkaratti.
Vuoden 2005 alussa tuli Bora X-Line, jossa oli VW Delta radio/CD, vakionopeussäädin, nahkaratti sekä kromilistat.
Golf IV ja Bora ovat laadukkaasti tehtyjä, konstailemattomia ja käytännöllisiä autoja. Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, ainoa pieni moite tulee sivutuuliherkkyydestä. Jousitus on hyvä yhdistelmä mukavuutta ja jämäkkyyttä. EuroNCAP-törmäystestitulos oli 4 tähteä eli korkein, mitä viime vuosituhannen puolella saavutettiin.
Boran bensamoottorit eivät ole kovin eteviä. 1,4-litrainen hoitaa hommansa kilpailijoiden vastaavien tapaan ja tarjoaa kohtuullisen suorituskyvyn. 1,6- ja 1,8-litraiset kärsivät voimattomuudesta pienillä kierroksilla ja suuresta kulutuksesta. Suomessa käytettiin joissakin tapauksissa lyhyempiä välityksiä kuin Saksassa. 1.8T tarjoaa hyvän virityspotentiaalin. Dieselit olivat ajanmukaisia ja taloudellisia, mutta 2000-luvun alussa VW alkoi jäädä dieseltekniikan terävimmästä kärjestä kilpailijoiden esitellessä common rail -moottoreita. VW valitsi sen sijaan äänekkäät pumppusuutinmoottorit, joista se vuosikymmenen lopussa luopui.
Sisustus oli laadukas ja varsin korkeatasoinen. Erikoisuutena oli sininen mittarivalaistus. Sisustus oli uudistunut enemmän kuin ulkokuori ja sisustuksen muotoilu onkin varsin lähellä nykytyyliä. Etutilat ovat hyvät pitemmällekin kuljettajalle, mutta takaistuimen jalkatilat jäävät nykyisten pikkuautojen tasolle. Pieniä kritiikin aiheita ovat pitkäliikkeinen kytkinpoljin, pieni matkustajanpuoleinen ulkopeili ja huono lasinpesujärjestelmä.
Vikatilastoissa Bora on menestynyt hieman keskiarvoa paremmin. Yleisimpiä vikoja ovat erilaiset sähkölaite- ja elektroniikkaviat, joita esiintyy mm. sähkölaseissa, sytytyspuolissa, dieselien ilmamäärämittareissa, jäähdytysnesteantureissa, ajonestolaitteissa ja moottorinohjausjärjestelmässä. Bensaturboista on ainakin Saksassa mennyt ahtimia huonon laakerien voitelun takia. 1,4-litraisten ongelma on huohotinputken jäätyminen. Vaihteistojen kestoikä on joissakin yksilöissä tavanomaista lyhyempi. Jo perinteinen ongelma on keskuslukituksen toiminta pakkasella. Pyöränlaakereita on mennyt huonon alkuperäisvoitelun takia. Hammashihna oli ensimmäisten pumppusuutindieselien ongelma, mutta sitä on saatu parannettua ja useimmissa autoissa lienee jo kestävämpi hihna. Istuimien kitinät mainitaan myös monissa lähteissä.
Boran korvasi Jetta syyskuussa 2005.