Viistoperäisen rinnalla mallistossa on linjakkuuteensa nähden varsin tilava Coupé ja tilavampi Farmarimalli. Tehokkaimpana versiona on 250 hevosvoimainen RS (Renault Sport)-versio, joka kiihtyy 0-100 km/h 6.1 sekunnissa. Mégane on tavanomaisesta koon kasvusta ja turvarakenteiden kehityksestä huolimatta hivenen edeltäjäänsä kevyempi.
Tilat
Méganen ulkomitat ovat muutaman sentin useimpia kilpailijoita suuremmat. Sisätiloissa tämä ei kuitenkaan näy. Takaistuimen polvitilat ovat varsin ahtaat. Pääntilaa sen sijaan on juuri riittävästi, mutta matalan takasivuikkunan yläreuna on hyvin lähellä päätä ja vaatii myös pään voimakasta kallistamista autoon kuljettaessa. Edessä tilat ovat väljät ja istuimet melko hyvät. Reisituki tosin jää puutteelliseksi. Sivutuki on perusistuimeksi hyvä. Ajoasennon säätömahdollisuudet ovat hyvät.
Tavaratila on luokassaan melko suuri, mutta aukko ei ole kovin väljä. Varapyörän paikalla on lisää tilaa, joka on väliseinällä jaettu lokeroksi. Takaistuimen istuinosa taittuu eteen, mutta tilan pohjasta ei siltikään tule aivan tasaista. Takaselkänoja ei mahdu taittumaan alas silloin, kun yli 180-senttinen kuljettaja on säätänyt etuistuimen normaaliin asentoonsa ellei pääntukia poista.
Varustetasot
Méganen varustetasot ovat Authentique, Expression ja Dynamique. Perusmallin saa vain pienitehoisimman bensamoottorin yhteydessä. Sen varusteluun sisältyy mm. manuaali-ilmastointi, ajotietokone, radio/CD, sumuvalot, 6 turvatyynyä ja turvavyön kiristimet kaikilla istuinpaikoilla. Expressionin lisäanti on vähäinen: etuistuimien keskikyynärnoja, ristiseläntuen säätö, lukuvalot edessä ja sähkölasit myös takana. Dynamiquessa on lisäksi mm. 16" kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastointi, sadetunnistin ja vakionopeussäädin.
Lisävarusteita saa kohtuulliseen hintaan yksittäin tai paketteina. Esim. Expressionin 800 euron Plus-pakettiin sisältyy vakionopeussäädin, sadetunnistin ja automaatti-ilmastointi. Metalliväristä veloitetaan 500 euroa. Varapyörän saa haluttaessa ilmaiseksi. Expressionin verhoilu on laadukkaan tuntuinen. Kojetaulu on tyylikäs (rattia lukuun ottamatta) ja varsin laadukkaasti viimeistelty.
Nopeusmittari on digitaalinen. Siinä ei sinänsä ole mitään huonoa, mutta valkopohjainen mittari loistaa pimeässä melko kirkkaana. Polttoainemittari on toteutettu palkeilla, joiden tarkkuus jää 1/8 tankillisen portaisiin. Mittaristoon liitetystä ajotietokoneesta/toimintojen säätönäytöstä jää korkeatasoinen vaikutelma.
Hallintalaitteet ja turvallisuus
Hallintalaitteissa on pientä kikkailua, mutta sinänsä toiminnot on ryhmitelty selkeästi. Vaihteensiirto ei tunnu kovin täsmälliseltä. Vakionopeussäätimen yhteydessä varusteena on fiksusti toimiva nopeusvaroitin, joka varoittaa punavärillä annetun rajan ylityksestä. Vakionopeussäätimen napit ovat hyvin käsillä ratissa ja asetettu nopeus näkyy jarrutuksen jälkeenkin näytössä. Automaatti-ilmastointi puhaltaa kylmää ilmaa järjettömän kovalla voimalla, mutta apu löytyy Soft-napista.
Turvavöissä on kaksoiskiristimet ja voimanrajoittimet kiinnityksen tehostamiseksi ja voiman rajoittamiseksi. Takaistuimen sivupaikkojen turvavöissä on esikiristimet ja kaikilla paikoilla voimanrajoittimet.
Niskatukien korkeutta ja kulmaa voidaan säätää niskanretkahdusvammojen välttämiseksi. Turvatyynystö koostuu etuistuinten mukautuvista turvatyynyistä, rintakehää suojaavista sivuturvatyynyistä sekä sivuturvaverhoista edessä ja takana.
ESP -ajonvakaudenhallintajärjestelmä yhdessä CSV aliohjautuvuudenhallinta- sekä ASR luistonestojärjestelmän kanssa parantavat auton vakautta.
Moottorit ja hinnat
Méganen moottorivalikoimassa on Suomessa kaksi bensamoottoria, 1,4-litrainen ahdettu TCe (96 kW/131 hv), 1.6 (110hv Spot Tourer) sekä yksi dieselmoottori. 1,5-litraisen dieselin teho on 81 kW/110 hv. Dieselmoottorin yhteyteen saa myös 6-portaisen automaattivaihteiston. Manuaalivaihteistot ovat kuusivaihteisia.
Kilpailijoita Meganen kokoluokassa on useita, mutta tällä kertaa vertailuun otettiin Opel Astra ja Ford Focus.