Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan X-Trail 2005-2007

Vuonna 2001 esitelty Nissan X-Trail perustuu teknisesti lähinnä Almeraan.
Autoesittely Nissan X-Trail 2005-2007

Vaatimattoman alun jälkeen X-Trail on noussut luokassaan markkinakakkoseksi Suomessa Honda CR-V:n jälkeen. Apuna myyntikehityksessä on ollut kilpailijoita laajempi moottorivalikoima ja aikaisempaa kilpailukykyisempi hinta.

X-Trail on ulkonäöltään rehellisen maasturimainen toisin kuin useimmat kilpailijansa. Tätä korostavat vielä perusmallin mustat puskurit. Kulmikkaan korin etuna on hyvä näkyvyys. Myös etukulmat on nähtävissä kuljettajan paikalta. Ulkomitoiltaan X-Trail on melko tarkasti samankokoinen kuin CR-V tai Hyundai Santa Fe. X-Trail on kuitenkin näitä 5 cm korkeampi.

Sisätiloiltaan X-Trail on useimpia keskiluokan perheautoja tilavampi. Tässäkin suhteessa auttaa korkeus ja pystyt sivuseinät. Etuistuimet ovat poikkeukselliset korkealla eikä niissä ole korkeussäätöä. Istuinten muotoilu on vaatimaton ja mukavuus ei ole paras mahdollinen. Takaistuin on sen sijaan mukava ryhdikkään istuma-asennon ansiosta. Edessä tunnelma on avara matalan kojelaudan ansiosta.

Tavaratila on kooltaan useimpia kilpailijoita pienempi ja nostokorkeus on suuri. Laajennettuna tilan pohja on tasainen. Matkustamossa on paljon lokeroita pikkutavaroille.

1500-kiloisen katumaasturin suorituskyky 2,0-litraisella bensamoottorilla jää tietysti rajalliseksi. Kokonaisuutena X-Trailin suorituskyky on kuitenkin ihan kelvollinen, vaikka jääkin jälkeen pirteistä CR-V:stä ja RAV4:stä. Primerasta tutun moottorin luvataan kiihdyttävän auto sataseen runsaassa 11 sekunnissa, mikä kuulostaa uskottavalta. Ohituskiihtyvyys viitosella ei ole kovin puhdikasta, mutta käytännön ajotilanteissa sitkeyttäkin löytyy. Ripeämpää menoa kaipaaville on tarjolla 2,5-litrainen 4-sylinterinen sekä 2,2-litrainen diesel.

X-Trailin ajo-ominaisuudet ovat luokan parhaimmistoa, mutta puutteitakin löytyy. Ohjaus on yllättävän raskas, mutta toisaalta se helpottaa ajosuunnassa pysymistä. Ohjaustunto on kohtuullisen hyvä. Kaarreominaisuudet jäävät kaikilla katumaastureilla puutteellisiksi. Selkeä plussa X-Trailin ominaisuuksissa on lamellikytkimeen perustuva nelivetojärjestelmä, jossa ei ole useimpien kilpailijoiden käyttämälle viskokytkimelle ominaista viivettä takapyörien mukaantulossa. X-Traililla on turvallisen tuntuista ajella jäisissä olosuhteissa, kun pitoa löytyy heti eikä hetken päästä.

2,0-litraisen X-Trailin varustelu on varsin kattava Comfort. Siinä on mm. (huonosti toimiva) automaatti-ilmastointi, radio/CD, 4 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet ja kevytmetallivanteet. 2,5-litraisen ja dieselin perustasona olevassa Sportissa on lisäksi mm. CD-vaihtaja ja sumuvalot. ESP on saatavana vain Sport- ja Elegance-malleihin. Lisävarustelistan muu tarjonta rajoittuu metalliväriin (450 euroa).

Istuinverhoilu on kaksivärisenä iloisen pirteä. X-Trailissa alusta asti käytetyn kaltainen kovapintainen, muovipitoiselta tuntuva kangaslaatu on viime aikoina yleistynyt muutamissa muissakin autoissa (esim. Mazda3, Citroën C4). X-Trailissa pinta tuntuu kuitenkin tuoreempia soveltajia liukkaammalta.

X-Trail on saman hintainen kuin tärkeimmät kilpailijansa. Siinä on automaatti-ilmastointi ja kehittynyt nelivetojärjestelmä, mutta ESP puuttuu (vakiona CR-V:ssä). Olemukseltaan X-Trail on kilpailijoitaan enemmän oikea maasturi.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin