Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda3 2012

Mazda3 tuli markkinoille vuonna 2003 ja on siitä lähtien ollut Mazdan myydyin automalli.
Autoesittely Mazda3 2012

Mazda3 on mitoiltaan edeltäjäänsä pidempi (HB 4 460mm ja Sedan 4 580mm) ja korkeampi (5HB ja Sedan 1 470mm), sekä varusteltu edeltäjäänsä paremmin. Tästä huolimatta auto painaa noin 15 kiloa edeltäjäänsä vähemmän. Mazda3 on muotoilultaan ilmeikkäämpi, mutta säilyttänyt kuitenkin identiteettinsä hienosti. Tarjolle on tullut myös uusia moottori vaihtoehtoja ja alustan, jousituksen sekä melutason parantamisella on päästy aiempaa laadukkaampaan kokonaisuuteen.

Sisältä ja ulkoa

Auton keulassa huomion kiinnittävät 5-pistesäleikkö ja etukulmien aukot. Sivulta katsottuna etulokasuojan linja sulautuu vyölinjaan, mikä on Mazdalle ominainen piirre. Takaosaa hallitsee urheilullinen muotoilu ja leveä yleisilme. Konsepti on siirretty malliin alkuperäisestä Mazda3:sta, mutta siitä on tehty ilmeikkäämpi. Myös C-pilarin muotoilu on periytynyt ensimmäisen sukupolven Mazda3-mallista.

Sisällä kojetaulu etenee keskeltä molemmille puolille dynaamisesti. Kojetaulussa on suuri keskinäyttö, ja säätimet on pyritty sijoittamaan kuljettajan kannalta ergonomisesti. Vakiovarustusta on hintaan nähden todella paljon ja sen voi laskea Mazdan valttikortiksi, koska ajettavuudeltaan auto on tunnoton. Ohjaus on yli tehostettu, eikä kytkimen kanssa päässyt sinuiksi viikon kestäneen koeajonaikana. Kaikkeen tietysti tottuu pidemmällä tähtäimellä.

Turvallisuutta ja varusteita

Mazda on parantanut auton passiivista turvallisuustekniikkaa mutta keskittynyt myös kehittämään aktiivisia turvallisuusvarusteita, jotka auttavat tunnistamaan ja välttämään vaaratilanteet. Autoon on saatavana lukkiutumattomat ABS-jarrut, elektroninen jarruvoiman tasausjärjestelmä (EBD), DSC-ajovakauden hallintajärjestelmä ja hätäjarrutehostin (EBA) vakiona ja Bi-Xenon-ajovalot kääntyvällä ja mukautuvalla valojärjestelmällä lisävarusteena.

Uusia toimintoja ovat takaa tulevia ajoneuvoja tarkkaileva järjestelmä (RVM), rengaspaineiden tarkkailujärjestelmä (TPMS) ja lämmitettävä tuulilasi (lisävaruste). Uuden mallin passiiviset turvallisuusjärjestelmät ovat erittäin perusteellisia ja monipuolisia. Autossa on Mazdan käyttämä jäykkä koritekniikka, MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä sekä aktiiviset pääntuet edessä. Turvatyynyjä on kuusi.

Kaikki versiot on varustettu sähköhydraulisella ohjaustehostinjärjestelmällä (EHPAS). Jousitus pohjautuu nykyisen Mazda3:n järjestelmään. Uuden Mazda3:n ilmanvastusta on pyritty pienentämään. 5-ovisen hatchbackin ja 4-ovisen sedanin ilmanvastuskertoimet ovat 0,30 ja 0,28.

Moottorivaihtoehdot ja tekniikkaa

Uusi moottorimallisto on räätälöity eurooppalaisia asiakkaita varten. Uuden Mazda3:n moottorivalikoima sisältää 1,6 ja 2,0 litran MZR-bensiinimoottorien ja 1,6-litraisen MZ-CD-turbodieselin lisäksi 2,2-litraisen MZR-CD-turbodieselmoottorin.

2,2 litran MZR-CD-turbodieselmoottorista on saatavana kaksi eri versiota: tehokas versio, joka kehittää vääntöä 400 Nm / 1 800 – 3 000 r/min ja tehoa 136 kW (185 hv) / 3 500 r/min, ja normaali versio, joka kehittää vääntöä 360 Nm / 1 800 – 2 600 r/min ja tehoa 110 kW (150 hv) / 3 500 r/min.

Molemmat versiot ovat ympäristöystävällisiä: ne noudattavat Euro 5 -päästönormia ja sisältävät Mazdan kehittämän dieselin hiukkassuodatintekniikan (DPF), joka varmistaa suodattimen tehokkaamman puhdistuksen. Polttoainetaloudellisuus on parantunut verrattuna edellisen sukupolven Mazda3:een. Normaalin version kulutus on 5,4 l/100 km ja tehokkamman version 5,6 l/100 km.

Koeajossa ollut 1,6-litrainen bensiinimoottori kulutti yhdistetyssä ajossa 8,2 litraa sadalla, mikä on yllättävän suuri kulutus näin pienitehoiselle moottorille. 1,6-litraisen moottorin teho on 105 hevosvoimaa ja vääntöä löytyy 145Nm, mikä on aika vähäinen arvo nykymittakaavassa. Koeajossa olleen Touring mallin hinta lähtee vajaasta 24000 eurosta.

Vertailuun otettiin Ford Focus ja Honda Civic.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin