Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda CR-V 1.6 i-DTEC 2013

Vuoden 2012 loppupuolella Suomessakin myyntiin tuli Honda CR-V:n neljäs sukupolvi. Nyt vuoden 2013 loppupuolella CR-V:n, perhe kasvaa uudella mallivaihtoehdolla, kun markkinoille tulee etuvetoinen vain Euroopassa myytävä CR-V 1.6 i-DTEC.
Autoesittely Honda CR-V 1.6 i-DTEC 2013

Uutuusversion on konepellin alta löytyy Hondan uutta filosofiaa edustava Earth Dreams Technologyn mukainen 1,6-litrainen turbodiesel, joka kehittää tehoa 88 kW (120 hv) ja vääntöä 300 Nm. Hyvä vääntömomentti antaa CR-V:lle riittävän suorituskyvyn, etenkin kun omamassa on yli 100 kiloa 2,2 i-DTEC-moottorilla varustettua mallia alhaisempi. Uutuuden yhdistetty kulutus on valmistajan mukaan 4,5 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 119-124 g/km rengaskoosta riippuen.



Muut voimanlähteet ovat edelleen 2,0-litrainen bensakone (155 hv) ja 2,2-litrainen diesel (150 hv). Molemmat saa 6-vaihteisella käsivaihteistolla tai 5-vaihteisella automaatilla. Bensiinimoottori tuottaa vääntöä 192 Nm ja sen yhdistetty kulutus on 7,2 -litraa / 100 km. CO2-päästöjä syntyy vetoisuudesta ja vaihteistosta riippuen 168 - 175g / km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu parhaimmillaan etuvedolla 10 sekunnissa. Dieselmoottori kehittää tehoa 150 hv ja vääntöä 350 Nm. Yhdistetty kulutus on vaihteistosta riippuen 5,6 – 6,6-litraa /100 km. CO2-päästöjä syntyy niin ikään vaihteistosta riippuen 149-174g / km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 2.2 –litraisen dieselin voimin 9,7 sekunnissa.

Kehittäessään neljännen sukupolven CR-V:tä Honda halusi parantaa mallin suuntavakavuutta. Uusi CR-V 1.6 i-DTEC hyötyy tästä kehityksestä ja auton alhaisempi paino antaa kuljettajalle aiempaa paremman ajotuntuman. Jousitusta on hiottu auton painon mukaisesti ja esimerkiksi takana kallistuksenvaimennin on jäykempi kuin ennen.

Ulkomitoiltaan vuoden 2012 lopussa myyntiin tullut CR-V on jopa hieman pienentynyt edeltäjästä. Korkeutta on 30 mm vähemmän. Sisällä tunnelma on avara. Takapenkillä on kohtalaisesti tilaa jopa kolmelle matkustajalle. Tässä auttaa osaltaan keskitunnelin puuttuminen. Niin pääntilaa kuin polvitilaa on runsaasti. Istuin on lautamaisista muodoistaan huolimatta melko mukava. Istuin on sijoitettu korkealle, mutta silti lattia tuntuu olevan hieman korkealla ja reisituki jää vajaaksi. Ovet aukeavat reilusti.



Honda CR-V:n ohjaamo on kuljettajakeskeinen ja ohjauspyörän sekä istuimen säätövaroja on lisätty. etuistuimissa muodot ovat vähäisiä, mutta istuin mukautuu istujan vartalolle. Etuistuinten selkänojan säätö on portaallinen. Ristiseläntuki saisi olla säädettävissä ylemmäksi. Takaistuimella on runsaasti tilaa ja tavaratila on luokassaan kookkaimmasta päästä. Takaistuimen ollessa käytössä sitä on 589 litraa ja tavaratila kasvaa takapenkit kaatamalla 1 669 litran kokoiseksi. Pohjasta ei tule aivan tasaista. Istuimen taittelu on helppoa.

Sisustuksen muotoilu on selkeälinjaista ja melko tyylikästä. Myös hallintalaitteet on suunniteltu ilman kikkailuja. Ratissa on selkeät napit. Ajotietokoneen informaation saa sekä nopeusmittarin keskiöön että pienehköön keskinäyttöön.

Vaihdevipu on korkealle sijoitettuna hyvin käsillä, mutta sen liikerata vaatii hieman tottumista. Säilytyslokeroita on runsaasti, mutta niiden tilaa ei ole käytetty maksimaalisen tehokkaasti. Etuovien lokeroissa on tyylikäs valaistus.

Turvallisuus, varustetasot ja hinnat

Honda CR-V sai Euro NCAP:n törmäys- ja turvallisuustestissä viiden tähden arvosanan. Honda CR-V sai kiitosta kaikilla osa-alueilla: etu- kuin sivutörmäyksessä, lapsimatkustajille antamassaan suojassa sekä varusteista ja jalankulkijoiden huomioon ottamisesta.



Varustevaihtoehtoja on peräti 7. Perusmalli S on tingitty versio, jonka tarkoituksena on saada malliston alkaen-hinta näyttämään houkuttelevammalta. Comfort-malli sisältää mm. 2-alueisen automaatti-ilmastoinnin, vakionopeussäätimen, 17? alumiinivanteet ja aktiiviset pääntuet. 3 000 euroa kalliimmassa Elegance-versiossa on lisäksi mm. nahkaratti, sadetunnistin, automaattiset ajovalot, himmenevä sisäpeili, peruutuskamera, sähkölasit myös takana ja sumuvalot.

Lifestyle-versiossa on Elegancen lisäksi mm. Alcantara/nahkaverhoilu, ksenonvalot ja kaukovaloautomatiikka. Executive on nahkaverhoiltu ja lisäksi siinä on avaimeton kulku, lasikatto, sähkökäyttöinen takaluukku ja sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin. Executiven saa myös navigaattorilla varustettuna sekä Advanced-versiona, jossa on mukautuva vakionopeussäädin, törmäysvaroitin/automaattijarrutus sekä kaistavahti.

Edullisin 1,6 i-DTEC moottorilla varustettu CR-V S-varustetasolla maksaa 29 900 euroa. Kallein uudella moottorilla varustettu versio on Lifestyle Business varusteinen versio, joka maksaa noin 36 500 euroa. Bensiinimallien hinnat lähtevät vähän päälle 35 000 eurosta ja suuremman dieselin hieman yli 40 000 eurosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin