Vuonna 2002 esitelty Fiesta-sukupolvi oli tilava, mutta linjakkuus jäi jälkeen uusimmista kilpailijoista. Vuonna 2008 esitelty Fiesta on edellistä menevämmän näköinen jopa käytännöllisyydestä tinkien. Tyyli on yllättävänkin samanlainen kuin Mazda 2:ssa, jonka kanssa Fiesta jakaa perusrakenteensa.
Luokkansa suurimpiin verrattuna Fiesta on 5-10 cm lyhyempi ja muutaman sentin matalampi. Kilpailijoiksi voisi mainita Opel Corsan ja Fiat Punton.
Voimakkaasti taakse laskevasta kattolinjasta huolimatta pääntilaa takaistuimella on riittävästi. Sen sijaan polvitila on keskimääräistä niukempi. 180-senttisen kuljettajan takana samanmittaisella on polvet kiinni selkänojassa. Istuimet ovat asialliset niin edessä kuin takana ja ajoasennosta saa hyvän.
Ajettavuus, näkyvyys ja melutaso
Näkyvyyttä heikentävät ennen kaikkea erittäin loivat etupilarit. Kulmien arviointi pienessä autossa on kuitenkin kohtuullisen helppoa. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan normaalin kokoinen. Kylkilistoja ei ole.
Ohjaus on onnistunut hyvin. Hitaissa nopeuksissa se on kevyt, mutta maantiellä se tanakoituu ja antaa hyvän vasteen. Nopea ohjaus reagoi terävästi ohjausliikkeisiin. Suuntavakavuus on hyvä. Jousitus on melko jämäkkä. Mukavuus on kohtalaisen hyvä, mutta terävät epätasaisuudet on joissakin kilpailijoissa onnistuttu suodattamaan paremmin.
Rengasmelu on pikkuautomaisen voimakas ja vaihtelee selvästi pinnan karkeuden mukaan. Moottorin ääni on hiljainen eikä häiritse edes kiihdytyksissä. Suuremmissa nopeuksissa tuulen suhina nousee kuuluviin.
Sisätilat ja varustelu
295-litrainen tavaratila on pikkuautoluokassa hyvä lukema. Tavaratilan laajennusmahdollisuus ei ole paras mahdollinen. Istuinosa ei käänny ja peltinen takaselkänoja jää noin 15 cm tavaratilan pohjaa ylemmäksi. Pitkien tavaroiden kuljettaminen on epäkäytännöllistä.
Yhteensä varustetasoja on neljä Trend, Titanium, ja Sport. Fiestasta on tarjolla myös Econetic -versio, joka tarjoaa hybridimäiset 98 gramman CO2-päästöt.
Fiestan perusvarustuksesta on jätetty pois ilmastointi ja ajonvakautus. Sen sijaan halvin Trend-varustelu sisältää esim. radio/CD:n, sähkölasit edessä ja etu- ja sivuturvatyynyt. Sportissa on Trendin lisäksi mm. ilmastointi, ajotietokone ja sumuvalot.
Lisävarustevalikoima on melko runsas. Trend-mallin verhoilu on melko yksinkertainen. Sportissa kangas on laadukasta. Kojetaulun muotoilu hakee vaikutteita elektroniikkalaitteista. Muotoilu miellyttänee nuorekasta ostajakuntaa.
Turvallisuus
Euro NCAP -testeissä Fiesta sai viisi tähteä etumatkustajien turvallisuudesta, neljä tähteä lapsiturvallisuudesta ja kolme tähteä jalankulkijaturvallisuudesta.
Autossa on lukkiutumaton jarrujärjestelmä (ABS), hätäjarruassistentti (EBA) sekä elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP).
Moottorit ja hinnat
Fiestan moottorivalikoima on tuttua tavaraa. 1,25-litrainen bensakone on tarjolla kahtena versiona teholtaan 60 hv ja 82 hv. 1,4-litraisessa on tehoa 96 hv. Tehokkaimmassa 1,6-litraisessa bensamoottorissa on tehoa 120 hv. Dieseleistä 1,4-litraisessa on tehoa 70 hv ja 1,6-litraisessa 95 hv. Automaattivaihteiston saa vain 1,4-litraisen bensakoneen yhteyteen.
Koeajoautossa oli pienin bensamoottori. Se tuntui sitkeysominaisuuksiltaan onnistuneena ja kaupunkiajossa aivan riittävän pirteältä. Maantiellä kiihtyvyys jää tietysti näillä teholukemilla vaisuksi ja ohituksiin pitää varautua.
Fiestan hinnat ilman lisävarusteita liikkuvat vajaan 14.000 ja lähes 22.000 euron välillä kesäkuussa 2012.
Vertailussa Fiesta, Fiat Punto Evo ja Opel Corsa.