Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Fiat Linea 2008-2011

Linea kuuluu Fiatin malliston uusiin tulokkaisiin. Linea on 4-ovinen sedan joka perustuu Fiat Grande Punton tekniikkaan.
Autoesittely Fiat Linea 2008-2011

Linea tuli markkinoille vuonna 2007 ja se valmistetaan Turkissa.

Keula muistuttaa huomattavasti Grande Puntoa. Takaosa on perinteisen porrasperäisen näköinen. Linea on uudenaikaisen näköinen auto ja edustaa hyvässä mielessä Fiatin aiempaa modernimpaa mallistoa.

Varustetasoja ei ole kuin yksi, mutta myös sen osalta ollaan nykyajassa. Turvavarustelu on monipuolinen, turvatyynyt löytyvät etupenkkien edestä ja sivuilta, lisäksi on ikkunaturvaverhot. Miinuksena on ESP-ajonvakaudenhallintajärjestelmän löytyminen lisävarustelistalta (ei saatavilla 1,4 bensiinimalliin). Takapenkit kääntyvät vakiona, kuten myös ilmastointi ja sähkösäätöiset ikkunat edessä. Takaikkunoiden sähkösäätö turvalukituksella on lisävaruste.

Ajoasennon saa säädettyä mukavaksi eripituisille kuljettajille ohjauspyörän korkeus- ja etäisyyssäädön sekä kuljettajan istuimen korkeussäädön avulla. Kuljettajan istuimeen saa lisävarusteena sähkötoimisen ristiseläntuen säädön. Muita tarjolla olevia lisävarusteita ovat parkkitutka, automaatti-ilmastointi ja Bluetooth –hands free järjestelmä.

Linea on 456 cm pitkä ja 173 cm leveä. Vertailun vuoksi luokan ykkössuosikki Toyota Corolla on 454 cm pitkä ja 176 cm leveä. Tavaratilaa on reilusti, 500 litraa. Maksitavaratila takapenkit käännettynä on 870 litraa.

Moottoreita on kaksi muista Fiatin malleista tuttua 1,4 litraista bensiivaihtoehoa ja 1,3 litrainen diesel. Toinen bensiinimalleista on varustettu turbolla, ja on 88 kW:n teholla kolmikon selvästi tehoikkain versio. Ahtamattomassa bensiikoneessa tehoa on 57 kW ja dieselissä 66 kw. Bensaturbolla satanen saavutetaan yhdeksässä sekunnissa, muilla menee noin 14 sekuntia. Diesel on selvästi taloudellisin 4,9 litran keskikuluksella. Bensakoneiden kulutukset ovat 6,3 ja 6,9 (turbo) litraa. Hiukkassuodattimen puuttuminen ihmetyttää, kun esimerkiksi uudessa Fiat 500:ssa se on vakiovarusteena.

Linea on edullinen auto, halvin malli maksaa 15990 euroa (huhtikuu 2008). Dieselistä saa maksaa 3000 euroa enemmän ja T-Jet bensaturbosta 4000 euroa enemmän. Kiirettömälle edullisin on järkevin vaihtoehto, enemmän ajavalle diesel. Takuu 3 vuotta / 150 000 km, moottorin ja voimansiirron osalta 5 vuotta / 150 000 km.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin