Ulkonäöltään se on luontevasti Audin yhtenäistä, selkeälinjaista mallistoa. Perä on melko viisto ja kaikkiaan Q3 on varsin pienen näköinen. Maskuliinisesta maasturimaisuudesta muodoissa ei ole häivähdystäkään.
Kori ja sisätilat
Pituutta Q3:ssa on 4,39 metriä, joten suuresta autosta ei ole mittanauhankaan mukaan kyse. Lähimmistä kilpailijoista Range Rover Evoque on 2 cm lyhyempi ja BMW X1 on 7 cm pitempi. Ulkomittoihin nähden sisätilat ovat runsaat eikä olennaista eroa mainittuihin kilpailijoihin ole. Sen sijaan VW Tiguanin takaistuimella on hieman väljempää. Takaistuin on sijoitettu korkealle, mikä parantaa osaltaan jalkatilaa. Etuistuinten taustat ovat typerästi kovat. Pääntilaa on mainiosti pisimmillekin matkustajille. Takaovi on kapea ja jalkaa joutuu hieman pujottelemaan sisään.
Etuistuimina koeajoautossa oli mainiot sporttipenkit, joissa on säädettävä istuintyynyn pituus. Sivutukea on erinomaisesti, mutta selkänoja ei silti tunnu ahtaalta. Urheilullista vaikutelmaa hakeva joutuu kuitenkin pettymään hyvistä istuimista huolimatta, sillä istuin on alimmassa asennossaankin korkealla.
Tavaratila on kutakuinkin yhtä suuri kuin Tiguanissa, joten sisarmallia lyhyempi peräylitys ei tilaa pienennä. Nostokorkeus on suurehko ja luukku kaikkeaan pienehkö. Välipohjan avulla pohja on nostettu lähes kynnyksen ja takaselkänojien tasalle. Hattuhylly on kova, mutta nousee näppärästi luukun mukana. Muunneltavuutta ei tarjota perustasoa enempää, mutta suksiluukku on vakiovaruste.
Kääntöympyrän halkaisija on suurehko. Näkyvyys eteen on hyvä mm. kapeahkojen etupilarien ansiosta. Sivuille ja taakse näkyvyyttä rajoittavat korkea vyötärölinja ja leveät pilarit. Takaikkuna on kuitenkin suurempi kuin muutamissa kilpailijoissa.
Moottori ja suorituskyky
Q3:n mallivalikoima Suomessa on ainakin aluksi rajallinen. Manuaalivaihteisena löytyy 2.0 TFSI 125 kW ja 2.0 TDI 103 kW (dieselissä pelkästään etuveto). Vastaavasti S tronic eli DSG-vaihteistolla saa 2.0 TFSI:n 155 kW ja 2.0 TDI:n 130 kW versiona. Koeajettu auto oli tehokkaampi diesel. Voimaa on riittävästi ja osaltaan voiman tuntua lisää se, että moottorin kierrokset nousevat kiihdytyksissä melko korkeiksi ennen vaihteen vaihtumista. Toisaalta tasaisessa 60 tai 80 km/h nopeudessa kierrokset jäävät niin alhaisiksi, että moottori jyristää selkeästi. Vaihteiston toiminta ei ole erityisen hienostunutta, mutta parempaa kuin varhaisemmissa DSG-vaihteistoissa. Start-Stop -järjestelmä löytyy myös automaattivaihteisista.
Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus
Vakiovarustelu ei ole runsas, mutta käytännössä lähes kaikki autot ostetaan Business-paketilla, joka sisältää ksenon-valot, vakionopeussäätimen, automaatti-ilmastoinnin, ajotietokoneen, etuistuimen keskikyynärnojan ja 17" alumiinivanteet. Lisävarusteita on tarjolla kuin isompiinkin Audeihin, mutta hinnat ovat suurelta osin korkeita.
Isomman auton olemuksesta huolimatta Q3:n sisustus on lähinnä A3:n kaltainen. Etenkin tiheästi asetellut lämmityslaitteen säätimet ovat samankaltaiset. Kojetaulun päällä on värinäyttö, jonka saa käsivoimin käännettyä piiloon. Sisustuksen laatuvaikutelma on kaikkiaan erinomainen ja muotoilu tyylikäs. Hallintalaitteet ovat selkeät. Vaihdekepin nuppi on manuaalivaihteisten tyylinen - onnistunut nuorennus isompiin Audeihin verrattuna. Hansikaslokero on pienikokoinen.
Kilpailuasetelma
Q3 on hillitty katumaasturi sille, joka haluaa auton mittojen pysyvän kohtuullisina, mutta odottaa autoltaan silti perustason katumaasturia enemmän. Korkeamman maavaran lisäksi varsinaista etua esim. 4 000 euroa halvempaan vastaavaan A4:ään verrattuna on vaikea löytää.
Vertailussa edellä mainitut BMW X1 ja Range Rover Evoque.